Dejte si: Domácí zázvorové bonbóny

S chladnými dny začíná zázvor opět vystrkovat růžky. K vidění i pití je všude – v domácnostech i restauracích. Servíruje se nejčastěji s medem a citrónem. Taky vám chutná?

Ovšem pozor – pro léčbu nachlazení je vhodné doplňovat jej pouze medem. Citrón, který organismus ochlazuje, může být v tomto směru kontraproduktivní. A také bychom neměli zázvorové nápoje popíjet velmi často. Tělo si na ně navyká, a pokud je budeme popíjet až příliš, nemusely by nám pomoci ve chvíli, kdy to budeme skutečně potřebovat.

A víte co? Zapomeňte na nápoje. Co si dát pro jednou zázvor v trochu jiné formě?

Připravte si:

Domácí zázvorové bonbóny

500 g jablek, 100 g zázvoru v sirupu, 75 g cukru, 10 g kyseliny citronové, 7 lžic tekutého želírovacího prostředku, lžička skořice

Jablka oloupejte, nastrouhejte a ihned pokapejte kyselinou citrónovou, aby zůstala světlá. Zázvor nakrájejte na kostičky. Jablka se zázvorem smíchejte s cukrem a přiveďte k varu. Vařte za mírného varu 15 minut a stále míchejte. Nakonec přidejte želírovací prostředek a skořici. Nechte krátce přejít prudkým varem. Hmotu nechejte za stálého míchání vychladnout, aby uniklo co nejvíce vlhkosti. Vlažnou kaši naneste do mělké nádoby do výšky 2 cm a sušte cca 2 dny. Pak nakrájejte na jednotlivé kostky a ty obalte v cukru. Sušte na topení, až bonbóny změknou a stanou se elastické.

Další zajímavé články...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *