Uvařte si lahodný a zdravý krém z pečených paprik

Omrzely se vám už klasické polévky a chcete připravit něco netradičního, přitom z běžně dostupných sezónních surovin, které najdete na každé zahrádce? „Vyzkoušejte krém z pečených paprik. Bude chutnat celé rodině, přitom je zdravý a jeho příprava je velmi rychlá,“ doporučuje autor receptu, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, Josef Tydlačka. Tato jemná, chutná a barevně zajímavá polévka má u jeho hostů vždy velmi dobrý ohlas.

Na 4 porce potřebujeme:

4 červené papriky
1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g petržele
100 g celeru
sůl
pepř
1 l vývaru nebo vody

1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby.
2. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut.
3. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a ochutíme solí a pepřem.

 

Text a foto: Pixabay, Lanterna

 

Další zajímavé články...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

);