Zdravé mlsání s dýněmi a cuketami

Je libo něco opravdu dobrého, přesto zdravého? Pak sáhněte po dobrotách, které vám servírujeme. Zaručujeme vám, že rozhodně nebudete litovat. Jídla jsou navíc plná cenných látek a chrání tak náš organismus, mimo jiné, i před nemocemi z nachlazení.

Dýňový pudink

Přísady:
1 avokádo
1 hrnek pyré z upečené máslové dýně
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky tlučeného hřebíčku
¼ lžičky sušeného zázvoru
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1 hrnek kokosového mléka
dle chuti javorový sirup

Příprava:
Vše rozmixujeme, rozdělíme do pohárků a necháme vychladit. Před podáváním ozdobíme kravskou nebo kokosovou šlehačkou.

Cuketové nudle

Přísady:
mladé žluté či zelené cukety
olivový olej

Příprava:
Pomocí spiralizéru nebo škrabky z vnějších části cuket vytvoříme nudličky, které orestujeme na pánvi na olivovém oleji a poté je použijeme stejně jako uvařené obilné špagety. Nepoužité středy cuket rozmixujeme a využijeme k zahuštění polévky nebo omáčky.

Semínková bageta

Přísady:
6 bílků
100 g zlatých lněných semínek
40 g dýňových semínek
60 g neodtučněné mandlové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli

Příprava:
Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh a jemně do něj zapracujeme směs čerstvě mletých semínek, mouky, prášku a soli. Po několika minutách zhoustlé těsto přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a navlhčenýma rukama z něj vytvarujeme bagetu. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 60 minut, poté plech s bagetou vyndáme a necháme vychladnout.

Další zajímavé články...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *